Onze Wijn Dispensers

Enosafe® levert een breed, innovatief assortiment aan om de beste oplossing voor de behoeften van de klant te vinden, mede dankzij modulaire systemen, met state-of-the-art integrated connectivity.

WINE

Wineemotion Self Quattro

De QUATTRO SELF is een elegante selfservice wijndispenser (optioneel met software en chipcards/RFID of Nayax contactloos betalen) , ontworpen voor kleinere horecagelegenheden, lounges en hotels. Deze dispenser kan vier flessen wijn per ingesteld volume tappen op de door u gewenste temperatuur, waarbij stikstof of argon wordt gebruikt om oxidatie te voorkomen en de kwaliteit van de wijn te waarborgen. Hierdoor blijven smaak en aroma’s tot vier weken behouden, wat verspilling helpt voorkomen en de kwaliteit van het product verbetert.

Product details

Wineemotion Easy Quattro

De Quatrro EASY is een veelzijdige wijndispenser voor 4 flessen, ontworpen voor commercieel gebruik in de backbar, met nauwkeurige temperatuurregeling en moeiteloze bediening. Ontworpen met geavanceerde technologie en betrouwbaarheid van industriële kwaliteit, verbetert de Quattro EASY de conservering van wijn door oxidatie te voorkomen, afval te verminderen en consistent schenken te garanderen. Compact en toch krachtig, deze dispenser is gebouwd om elk wijn-per-glas-programma naar een hoger niveau te tillen met efficiëntie, precisie en een garantie van 2 jaar.

Product details
Unica 8r

UNICA 8/R (4+4 inclusief divider)

Slimme modulariteit, hoge prestaties, gebruiksgemak, standaard software en geïntegreerde connectiviteit (Wifi en Cloud Connection) maken dit model de belichaming van technologische innovatie van de nieuwste generatie. Wijndispensers met gecontroleerde temperatuur, ontworpen als modules die kunnen worden geïntegreerd en gecombineerd om meerdere modulaire combinaties te creëren die aan elke behoefte kunnen voldoen.
Download PDF

Product details
Unica Start

UNICA 4 START

Slimme modulariteit, hoge prestaties, gebruiksgemak, software en geïntegreerde connectiviteit maken dit model de belichaming van technologische innovatie van de nieuwste generatie. Wijndispensers met gecontroleerde temperatuur, ontworpen als modules die moeten worden geïntegreerd en gecombineerd om meerdere modulaire combinaties te creëren die aan elke behoefte kunnen voldoen.
Download PDF

Product details
Enoliving

ENOLIVING

• Ongekoeld systeem voor twee flessen
• Zeer eenvoudig in gebruik
• Plug & Play
• Eén instelbaar volume of vrij tappen
• Ook geschikt voor olijfolie en sterke dranken

Product details

SPARKLING WINE

Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van wijnen per glas de omzet verhoogt en winstgevender is dan verkoop per fles. De Enosafe wijndispensers zijn bedoeld om meer eersteklas wijnen per glas of proefglaasjes te kunnen aanbieden.

  • De kwaliteitscontrole van onze systemen biedt klanten de zekerheid dat de wijnen die ze bestellen altijd vers en op de juiste temperatuur geserveerd worden. Omdat het tapmondje na elke keer tappen automatisch gereinigd wordt, garandeert Wineemotion en Enomatic de hoogste hygiënische waarde en wijnkwaliteit; dit natuurlijk bij een minimaal onderhoud.
  • Het is een gegeven dat wijn die in de fles achterblijft oxideert en vaak bederft, wat tot onnodige kosten en winstderving leidt. Dankzij het doordachte ontwerp van de winedispensers behoren verspilling en onnodige kosten nu tot het verleden.
  • Dankzij de modernste gas-conserveringstechnieken voorkomt de Wineemotion en Enomatic dat de samenstelling van de wijn onder invloed van zuurstof verandert en dat zijn organoleptische eigenschappen (smaak, aroma, body en kleur) meer dan 21 dagen behouden blijven.
  • Als de glazen te vol geschonken worden wordt de winstmarge kleiner. Exacte automatisch gestandaardiseerde dosering voorkomt schenkverlies en overvolle glazen en garandeert een exact gelijke dosering bij ieder getapt glas.
  • Met de geautomatiseerde Enomatic wordt de bediening sneller en zijn de klanten tevredener. Met een simpele druk op de knop kunt u de gewenste wijn selecteren. De tijd van uw personeel is geld, en daarom is de Enomatic ook ontworpen om het personeel efficiënter te laten werken. Ze hoeven geen tijd meer te besteden aan het hersluiten en vacuüm trekken van de aangebroken flessen.
  • De geavanceerde technologie en het Italiaanse design maken de Enomatic tot een aantrekkelijke optie om de wijnverkoop te stimuleren. Het tapmechanisme is ontworpen om gezien te worden en stelt de klant in de gelegenheid om direct te zien welke wijnen er te koop zijn, zonder dat ze daarvoor een lijst hoeven te raadplegen. Dat maakt de keus veel gemakkelijker en sneller.

Kleur, smaak en aroma zijn de karakteristieken die iedere wijn uniek maken.
Na het openen van de wijnfles, als de wijn in contact komt zuurstof begint het oxidatie proces. Zuurstof uit de lucht gaat zich binden aan koolstofketens in de wijn, waardoor deze veranderen.

Alle wijnen bevatten in zeker mate sulfiet welke de wijn tegen oxidatie beschermd, echter bij sterke beluchting, bindt zuurstof zich aan de in de wijn aanwezige sulfiet. Als alle sulfiet is verbruikt zal de zuurstof de wijn verder oxideren, waarbij allereerst vluchtig zuur en later azijnzuur ontstaat.Tevens degradeert de polyphenolen structuur in de wijn en begint smaak, aroma en kleur te veranderen. In analyses tonen het ontbreken van vrije sulfiet en de vorming van vluchtig zuur oxidatie aan.

Vooral bij jonge wijnen kan in beginsel de aroma structuur onder invloed van zuurstof positief worden beïnvloed, (voorlopers) van aroma’s ontwikkelen zich dan gunstig zodat meer aroma wordt verkregen. Soms bij oudere wijnen en in alle gevallen bij langere beluchting is de aroma ontwikkeling negatief, de wijn oxideert.

Gepatenteerde technologie

De gepatenteerde technologie elimineert het contact met zuurstof na opening van de fles. Onze dispensers vervangen dit door een inert gas zoals stikstof (N2) en Argon (A). Levensmiddelen stikstof met een zuiverheid van 99,995% wordt in de fles geblazen als er wijn wordt getapt. Stikstof is een natuurlijk product dat altijd rondom ons is. Het maakt meer dan 78% deel uit van de lucht die we inademen. Gelukkig voor ons is 21% van die lucht zuurstof. Stikstof wordt meer en meer gebruikt bij de wijnbereiding om oxidatie tegen te gaan. Doordat het inert is, is het smaakloos, geurloos en kleurloos.
Kleur, smaak en aroma maken iedere wijn uniek. Kort nadat de wijnen zijn geopend, begint het afbraakproces van de wijn onder invloed van zuurstof. Het gebruik van stikstof in het wijnbereidingsproces en bij botteling is van belang. Even zo belangrijk is het gebruik hiervan bij conservering van geopende flessen, het geheim van langere conservering van de wijn in onze wijn serveersystemen.

Waar onze dispensers uniek in zijn, is het feit dat na het tappen van een glas ook het tapmondje volledig wordt nageblazen met argon/stikstof. Dit zorgt voor optimale hygiene en voor een optimale kwaliteit in het glas.

Enosafe Wine Dispensers

Wineemotion en Enomatic zijn state-of-the-art wijndispensers die u in staat stellen geopende kwaliteitswijnen voor langere periode goed te houden en in gedoseerde volumes uit te uitschenken op juiste temperatuur, zodat niet alleen de hele fles verkocht hoeft te worden maar ook kleinere volumes (heel glas, half glas, proef glas).

Wineemotion Self Otto

De OTTO SELF is een elegante selfservice wijndispenser voor acht (4+4) flessen, twee temperatuurzones. Geschikt voor backdesk en selfservice voor uw gasten met sofware en winecards of Nayax contactloos betaalsysteem.

Lees verder

Wineemotion Self Quattro

De QUATTRO SELF is een elegante selfservice wijndispenser (optioneel met software en chipcards/RFID of Nayax contactloos betalen) , ontworpen voor kleinere horecagelegenheden, lounges en hotels. Deze dispenser kan vier flessen wijn per ingesteld volume tappen op de door u gewenste temperatuur, waarbij stikstof of argon wordt gebruikt om oxidatie te voorkomen en de kwaliteit van de wijn te waarborgen. Hierdoor blijven smaak en aroma’s tot vier weken behouden, wat verspilling helpt voorkomen en de kwaliteit van het product verbetert.

Lees verder

Wineemotion Mia

Het MIA-model is ontworpen voor thuis of commercieel gebruik. Compact en elegant design om 2 flessen wijn te serveren. Ultrastille koeling en verwisselbare zijpanelen voor ieder interieur.

Lees verder

Wineemotion Easy Quattro

De Quatrro EASY is een veelzijdige wijndispenser voor 4 flessen, ontworpen voor commercieel gebruik in de backbar, met nauwkeurige temperatuurregeling en moeiteloze bediening. Ontworpen met geavanceerde technologie en betrouwbaarheid van industriële kwaliteit, verbetert de Quattro EASY de conservering van wijn door oxidatie te voorkomen, afval te verminderen en consistent schenken te garanderen. Compact en toch krachtig, deze dispenser is gebouwd om elk wijn-per-glas-programma naar een hoger niveau te tillen met efficiëntie, precisie en een garantie van 2 jaar.

Lees verder
Unica 8r

UNICA 8/R (4+4 inclusief divider)

Slimme modulariteit, hoge prestaties, gebruiksgemak, standaard software en geïntegreerde connectiviteit (Wifi en Cloud Connection) maken dit model de belichaming van technologische innovatie van de nieuwste generatie. Wijndispensers met gecontroleerde temperatuur, ontworpen als modules die kunnen worden geïntegreerd en gecombineerd om meerdere modulaire combinaties te creëren die aan elke behoefte kunnen voldoen.
Download PDF

Lees verder
Unica Start

UNICA 4 START

Slimme modulariteit, hoge prestaties, gebruiksgemak, software en geïntegreerde connectiviteit maken dit model de belichaming van technologische innovatie van de nieuwste generatie. Wijndispensers met gecontroleerde temperatuur, ontworpen als modules die moeten worden geïntegreerd en gecombineerd om meerdere modulaire combinaties te creëren die aan elke behoefte kunnen voldoen.
Download PDF

Lees verder
Enoliving

ENOLIVING

• Ongekoeld systeem voor twee flessen
• Zeer eenvoudig in gebruik
• Plug & Play
• Eén instelbaar volume of vrij tappen
• Ook geschikt voor olijfolie en sterke dranken

Lees verder

Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van wijnen per glas de omzet verhoogt en winstgevender kan zijn dan verkoop per fles. De Enomatic wijnserveersystemen zijn bedoeld om meer eersteklas wijnen per glas of proefglaasjes te kunnen aanbieden.

  • De kwaliteitscontrole van Enomatic biedt klanten de zekerheid dat de wijnen die ze bestellen altijd vers en op de juiste temperatuur geserveerd worden. Omdat het tapmondje na elke keer tappen automatisch gereinigd wordt, garandeert Enomatic de hoogste hygiënische waarde en wijnkwaliteit; dit natuurlijk bij een minimaal onderhoud.
  • Het is een gegeven dat wijn die in de fles achterblijft oxideert en vaak bederft, wat tot onnodige kosten en winstderving leidt. Dankzij het doordachte ontwerp van de Enomatic behoren verspilling en onnodige kosten nu tot het verleden.
  • Dankzij de modernste gas-conserveringstechnieken voorkomt de Enomatic dat de samenstelling van de wijn onder invloed van zuurstof verandert en dat zijn organoleptische eigenschappen (smaak, aroma, body en kleur) meer dan 21 dagen behouden blijven.
enomatic voordelen
  • Als de glazen te vol geschonken worden wordt de winstmarge kleiner. Exacte automatisch gestandaardiseerde dosering voorkomt schenkverlies en overvolle glazen en garandeert een exact gelijke dosering bij ieder getapt glas.
  • Met de geautomatiseerde Enomatic wordt de bediening sneller en zijn de klanten tevredener. Met een simpele druk op de knop kunt u de gewenste wijn selecteren. De tijd van uw personeel is geld, en daarom is de Enomatic ook ontworpen om het personeel efficiënter te laten werken. Ze hoeven geen tijd meer te besteden aan het hersluiten en vacuüm trekken van de aangebroken flessen.
  • De geavanceerde technologie en het Italiaanse design maken de Enomatic tot een aantrekkelijke optie om de wijnverkoop te stimuleren. Het tapmechanisme is ontworpen om gezien te worden en stelt de klant in de gelegenheid om direct te zien welke wijnen er te koop zijn, zonder dat ze daarvoor een lijst hoeven te raadplegen. Dat maakt de keus veel gemakkelijker en sneller.

Kleur, smaak en aroma zijn de karakteristieken die iedere wijn uniek maken.
Na het openen van de wijnfles, als de wijn in contact komt zuurstof begint het oxidatie proces. Zuurstof uit de lucht gaat zich binden aan koolstofketens in de wijn, waardoor deze veranderen.

Alle wijnen bevatten in zeker mate sulfiet welke de wijn tegen oxidatie beschermd, echter bij sterke beluchting, bindt zuurstof zich aan de in de wijn aanwezige sulfiet. Als alle sulfiet is verbruikt zal de zuurstof de wijn verder oxideren, waarbij allereerst vluchtig zuur en later azijnzuur ontstaat.Tevens degradeert de polyphenolen structuur in de wijn en begint smaak, aroma en kleur te veranderen. In analyses tonen het ontbreken van vrije sulfiet en de vorming van vluchtig zuur oxidatie aan.

Vooral bij jonge wijnen kan in beginsel de aroma structuur onder invloed van zuurstof positief worden beïnvloed, (voorlopers) van aroma’s ontwikkelen zich dan gunstig zodat meer aroma wordt verkregen. Soms bij oudere wijnen en in alle gevallen bij langere beluchting is de aroma ontwikkeling negatief, de wijn oxideert.

Binnenkort Verkrijgbaar

Gepatenteerde technologie van enomatic

De gepatenteerde technologie van enomatic elimineert het contact met zuurstof na opening van de fles. Enomatic vervangt dit door een inert gas zoals stikstof (N2) en Argon (A). Levensmiddelen stikstof met een zuiverheid van 99,995% wordt in de fles geblazen als er wijn wordt getapt. Stikstof is een natuurlijk product dat altijd rondom ons is. Het maakt meer dan 78% deel uit van de lucht die we inademen. Gelukkig voor ons is 21% van die lucht zuurstof. Stikstof wordt meer en meer gebruikt bij de wijnbereiding om oxidatie tegen te gaan. Doordat het inert is, is het smaakloos, geurloos en kleurloos.
Kleur, smaak en aroma maken iedere wijn uniek. Kort nadat de wijnen zijn geopend, begint het afbraakproces van de wijn onder invloed van zuurstof. Het gebruik van stikstof in het wijnbereidingsproces en bij botteling is van belang. Even zo belangrijk is het gebruik hiervan bij conservering van geopende flessen, het geheim van langere conservering van de wijn in onze wijn serveersystemen.

Waar enomatic uniek in is, is het feit dat na het tappen van een glas ook het tapmondje volledig wordt nageblazen met stikstof. Dit zorgt voor optimale hygiene voor een optimale kwaliteit in het glas.

Laboratorium analyse, gedaan door het Consorzio del marchio Storico de Gallo Nero tonen grote betrouwbaarheid van het enomaticsysteem aan. Zelfs na 21 dagen gaven de wijnen geen tekenen van noemenswaardige veroudering of oxidatie en proefden de wijnen alsof ze zojuist waren geopend.

Informatie aanvragen

    Aanhef *          HeerMevrouw