Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van wijnen per glas de omzet verhoogt en winstgevender kan zijn dan verkoop per fles. De Enomatic wijnserveersystemen zijn bedoeld om meer eersteklas wijnen per glas of proefglaasjes te kunnen aanbieden.
- De kwaliteitscontrole van Enomatic biedt klanten de zekerheid dat de wijnen die ze bestellen altijd vers en op de juiste temperatuur geserveerd worden. Omdat het tapmondje na elke keer tappen automatisch gereinigd wordt, garandeert Enomatic de hoogste hygiënische waarde en wijnkwaliteit; dit natuurlijk bij een minimaal onderhoud.
- Het is een gegeven dat wijn die in de fles achterblijft oxideert en vaak bederft, wat tot onnodige kosten en winstderving leidt. Dankzij het doordachte ontwerp van de Enomatic behoren verspilling en onnodige kosten nu tot het verleden.
- Dankzij de modernste gas-conserveringstechnieken voorkomt de Enomatic dat de samenstelling van de wijn onder invloed van zuurstof verandert en dat zijn organoleptische eigenschappen (smaak, aroma, body en kleur) meer dan 21 dagen behouden blijven.